Посета на г-динот Nathan Beyrak од САД

На 17. 05.2012 год. во посета на МНД беше Nathan Beyrak, менаџер за усмена историска документација за Европа во музејот на Холокаустот во Њујорк – САД. Тој со својата телевизиска екипа направи снимања на усмените изјави и сеќавања за Холокаустот во Битола од следните членови на МНД: д-р. сц Димитар Котевски, проф. Ѓорѓи Димовки –Цолев и Димитар Димитровски – Такец.