На 03.10.2012 “40 годишнината посветена на ромите”

На 03.10.2012 год. во 12:00 во салата за промоции на ОУ “Ѓорѓи Сугарев” Битола ке се изврши промоција: “40 годишнината посветена на ромите” на Димитар Димитрвоски-Такец член на Македонското научно друштво Битола, поздравни говори одржаа: Гијом Жавуре директор на Француската алијанса во Битола, Ремзи Медик од “Баирска светлина” претставник на ромската заедница во Битола и Марјан Тасевски професор по Македонски јазик. Во уметничката програма учество ке земат покрај Д.Д.-Такец, Мери Кафкалевска Стоилкова рецитатори ученици и конференсие Лена Захар.