Научно – стручна дебата : Родова еднаквост и заштита на жените од насилство – Приоритет или предизвик ?

Програмската активност која МНД – Битола  ја реализира во соработка со одделението за Правни науки при МНД – Битола  и Правниот факултет при УКЛО во форма на онлајн научно – стручна дебета на која поздравно обраќање имаше доц. д-р Невена Груевска, претседателка на МНД – Битола , а како панелисти учество зедоа м-р Фатиме Фетаи, јавна обвинителка, м-р Бојана Јовановска од Хелсиншки комитет за човекови права , м-р Наташа Бошкова адвокатка од Коалиција Маргини и м-р Фатма Бајрам – Аземовска од здружение Сумнал. Модератор на оваа научно – стручна дебата беше вонр. проф. д-р Ангелина Станојоска.

 

 

 

 

https://mnd-bitola.mk/wp-content/uploads/Обраќање-за-дебата.docx