Промовирана е книга од авторот д-р Ѓорѓи Михајловски

Во рамки на одбележувањето на Јубилејот 60 години постоење на МНД – Битола  авторот д-р Ѓорѓи Михајловски приреди промотивен настан за својата книга  „Обликувано  е име Република Северна Македонија на Државата“ ( Трето дополнето издание ) кој се одржа на 28.10.2020 година во НУ Народен тетар – Битола.

Книгата е издание на МНД – Битола , а ја промовираше проф. д-р Трајан Дојчиновски.