Промовирана книгата „Лобирање во културата – Конзулската дипломатија во Битола“

МНД-Битола и општина Битола во рамки на „БитФест“ приредија промоција на книгата „Лобирање во културата – Конзулската дипломатија во Битола“ чиј автор е вон. проф. д-р Марјан Танушевски.

Книгата е издание на МНД-Битола, а ја промовираа проф. д-р Нано Ружин и Калиопа Кривашија Стилиновиќ, Почесен конзул на Република Франција.