МНД дарува книги за Основните училишта во Битола

Традиционалната акција насловена “Дарувај јајце за книга” која ја организира по втор пат клубот “Lions” со медиумска поддршка на телевизија “Тера” , МНД како и минатата година и оваа се вклучи во акцијата и на пет Основни училишта во Битола им подари неколку стотини примероци, на свои изданија и други наслови.