МНД-Битола одржа јавна трибина „Мајчинство, љубов, живот“ со поетесата Ана Бунтеска

Македонско научно друштво-Битола во рамки на програмата на одделението за применети науки и медицина при МНД-Битола, одржа јавна трибина, разговор на тема „Мајчинство, љубов, живот“ на која гостинка беше поетесата Ана Бунтеска, членка на Друштвото на писателите на Македонија.

Разговорот со Ана Бунтеска автор на книгите поезија „Стави лајк на сопствениот живот“, „Колку е потребно за среќа“ и „Да му се насмееш на животот“, го модерираа д-р Мери Џарлиева и д-р Изабела Филов.