Традиционална изложба на народни носии и ракотворби

Од 08.04.2012 год. до 18.04.2012 год. ќе се одржи традиционалната велигденска изложба на народни носии и ракотворби во изложбениот простор “Магаза”, во соорганизација со НУ „Завод и Музеј“ – Битола. Отворањето ќе го изврши Господин Петар, Митрополит Преспанско- Пелагониски и Администратор Австралиско-Новозеландски.