Признание и Благодарница од МАНУ за МНД-Битола

 

По повод златниот јубилеј – 50 години од основањето, МАНУ на МНД-Битола додели јавна Благодарница за успешна соработка.
Во рамки на свеченостите, делегацијата на МНД-Битола оствари средби со претседателот на САНУ Академик Владимир Костиќ и со претседателот на АНУБиХ Академик Милош Трифковиќ.
Јубилеј на МАНУ Награда од МАНУ
Со претсетдателот на АНУБиХ Академик Трифковиќ Со претседателот на САНУ Академик Костиќ