Претседателот на МАНУ академик Љупчо Коцарев со поддршка за МНД-Битола

Претседателот на МАНУ академик Љупчо Коцарев на 17 август во Охрид приреди прием и оствари работна средба со претседателот на МНД-Битола, д-р Марјан Танушевски. Тие договорија интезивирање на соработката која МАНУ безрезервно ја поддржува, а во знак на благодарност Танушевски на академик Коцарев му ги врачи јубилејната кристална коцка и монографија на МНД-Битола.