МНД-БИТОЛА И ФИКТ-БИТОЛА ЗА СВЕТСКИОТ ДЕН НА НАУКАТА

МНД-Битола и ФИКТ-Битола го одбележаа 10 Ноември, Светскиот ден на науката.

На денот на празникот, МНД-Битола во просториите на ФИКТ ја претстави својата издавачка дејност и меѓународната соработка.

Годиава Светскиот ден на науката се одбележува под мототот „Науката, човеково право“!