м-р Татјана Христовска

м-р Татјана Христовска

Родена во Битола, Македонија, каде што завршува основно и средно образование. Во 2005 година дипломира како втор најдобар студент во нејзината класа и се здоби со нејзиниот степен за Соработник за Маркетинг на Прехранбената Индустрија, од  Димитрис Перотис Колеџот во Солун, Грција. Татјана го продолжи своето додипломско образование на Универзитетот во Арканзас во Фејетвил,  Арканзас, САД, каде што  дипломира во 2007 година стекнувајки ја нејзината Диплома за Науки  во  Земјоделство, Храна, и Животните науки  – отсек: Агро Бизнис: Маркетинг  Менаџмент. Во 2009 година, Татјана го заработи звањето Магистер на Науки во  Земјоделството и Применета Економија, како и  Постдипломски  Сертификат  за  Меѓународни Истражувања и Развој на Вирџинија Политехнички Институт и Државен Универзитет во Блексбург, Вирџинија, САД . Во 2010 година, Татјана доби работна позиција како Програмски Соработник-Агро Економист  во Институтот за Истражување на културата Ориз во Универзитетот во Арканзас стациониран во  Штутгарт,  Арканзас,  САД.

 

 

 

Hristovska Tatjana, M.A.

Tatjana was born in Bitola where she completed her primary and high-school education. In 2005, Tatjana obtained her Associate of Science Degree in Marketing for the Food Industry from the Dimitris Perrotis College in Thessaloniki, Greece and graduated a Salutatorian of her class. Tatjana completed her undergraduate education in 2007 at the University of Arkansas (Fayetteville, AR) where she earned a Bachelor of Science Degree in Agricultural, Food, and Life Sciences with a major in Agricultural Business-Marketing and Management Concentration. In 2009, Tatjana earned a Master of Science Degree in Agricultural and Applied Economics as well as a Graduate Certificate in International Research and Development from the Virginia Polytechnic Institute and State University (Blacksburg, VA). Since 2010, Tatjana has been employed as a Program Associate at the Rice Research and Extension Center (Stuttgart, AR).