Петре Димовски добитник на престижната награда “Стале Попов”

Писателот Петре Димовски за романот “Бродови” во конкуренција од 18 дела, ја доби претижната награда за проза на Друштвото на писателите на Македонија “Стале Попов” за  најдобра книга објавена од минатата година.

Наградата му беше доделена на 13.02.2012 год. на денот на одбележувањето на Јубилејот-65 годишнината од основањето на Друштвото на писатели на Македонија.